Kontaktlinser

Kontaktlinser - noe for deg?

For mange er kontaktlinser starten på en bedre synshverdag, og nesten alle kan bruke kontaktlinser. Vi hjelper deg med å finne kontaktlinsene som passer for deg.

De siste årene har flere og flere oppdaget fordelene med kontaktlinser. Enten til bruk hele tiden, eller bare som et hjelpemiddel når man skal på ferie, trening eller fest, og ønsker å slippe unna brillene. Produktene har gradvis blitt bedre, og det fins nå kontaktlinser som passer så godt som alle øyne og synsutfordringer.

Våre optikere har lang erfaring med tilpassing av kontaktlinser til ulike behov, og hjelper deg gjerne med å finne kontaktlinsene som passer deg og din livsstil.

Jeg har skjeve hornhinner. Kan jeg bruke kontaktlinser?

Det fins i dag et stort utvalg av kontaktlinser som korrigerer skjeve hornhinner, og de aller fleste med dette problemet vil kunne finne en kontaktlinse som retter synet på en god måte. Vi har lang erfaring med slike kontaktlinser, og hjelper deg naturligvis med å finne et produkt du blir fornøyd med.

Hva er progressive kontaktlinser?

På et tidspunkt i 40-årene får man utfordringer med å se små detaljer skarpt på kort avstand. Lesestoff som bøker og tekstmeldinger på mobiltelefonen blir etter hvert uskarpe, og man kan oppleve å stadig føle seg sliten i øynene. Progressive kontaktlinser er utviklet for å hjelpe til med å løse disse problemene. Linsene gir skarpt syn både på kort og lang avstand, og gjør at øynene føles mindre anstrengte og slitne. Praktisk, ikke sant?

Endagslinser - enkelt, praktisk og komfortabelt!

Ingen kontaktlinser er mer populære her i Norge enn endagslinsene. Endagslinsene er produsert for å brukes en dag, for så å kastes. Linsene er svært tynne, noe de fleste opplever at gir god brukskomfort. Bruk og kast-prinsippet hjelper til med å sikre god hygiene. For allergikere vil endagslinser ofte være det beste linsealternativet i allergisesongen.

Kontaktlinser både dag og natt

Det fins kontaktlinser som er utviklet for bruk både dag og natt.Slike linser gjør at man kan oppleve godt syn hele døgnet, og man slipper å tenke på av/påsetting av linsene morgen og kveld. Disse linsene leveres enten som månedslinser (for bruk en måned i strekk) eller ukeslinser (for bruk en uke i strekk). Selv om linsene er godkjent for kontinuerlig bruk over lang tid, velger likevel mange å ta linsene ut for rens én til tre ganger per måned.Dag og natt-linser har helt andre egenskaper enn andre linser. De har høyere oksygengjennomtrengelighet, det dannes mindre belegg på linseoverflaten, og linsene klistrer seg ikke til øyet ved søvn.

Ikke alle kan bruke linser dag og natt. Dette kan for eksempel skyldes sensitivitet, allergier eller tørre øyne. Ved dag og natt-bruk av linser er det derfor viktig at brukeren følger rådene som er gis av optiker nøye.

Barn og kontaktlinser

Det fins ingen absolutt nedre aldersgrense for bruk av kontaktlinser. Det viktigste er at barnet er motivert, og er modent nok til å forholde seg til sikkerhetsrutinene som følger med kontaktlinsebruk. Barnet må også beherske påsetting og uttak av kontaktlinsene selv. Det er ofte en fordel at en forelder også setter seg inn i sikkerhetsrutinene, og holder et øye med at ting går som de skal særlig de første månedene. Er du usikker på om ditt barn kan bruke kontaktlinser? Ring eller kom innom butikken, så hjelper vi deg med å svare på dette.

linser.jpg